Ce au în comun aruncarea unei sticle cu apă și dansul? Dansatorii, și în special dance teacherii găsesc întotdeauna modalități inovative să creeze dans din mișcări banale și din diferite senzații, mai ales dacă pe fundal merge o piesă faină.

Sâmbăta trecută am avut, așa cum ne-am obișnuit de ceva timp, un curs de dans cu invitat din Galați, Eduard Nanu aka Oxi. Credem că un dansator bun, care tot timpul iși face un upgrade la cunoștințe trebuie să învețe de la cât mai mulți instructori și cât mai multe stiluri, așa că de data aceasta workshopul a fost focusat pe unul dintre punctele forte ale invitatului nostru, armwork. Adică în ce moduri ne putem folosi brațele când dansăm 🙂

Tehnica brațelor

Începând cu un exercițiu de grup, Oxi ne-a arătat cum putem trece de la o mișcare comună de prindere a unei sticle cu apă aruncate de coleg (care nu a mai fost așa banală odată ce ritmul a crescut), la a ne imagina diferite activități pe care le realizăm cu brațele în viața de zi cu zi. Și pentru a iși dezvolta creativitatea, dar și a învăța unul de la celălalt, participanților li s-a cerut să integreze mișcările celorlalți în reprezentația lor, care bineînțeles la final a devenit un freestyle despre….cum o periuță de dinți se transformă în praștie, apoi în minge de baschet, apoi în pensulă și canvas, apoi în carte. Totul pentru ca dansul nostru să devină mai complex, plin de contraste și încredere în modul propriu de mișcare.

Exercițiul sticlei cu apă în deschiderea cursului
Spațiu și reacție
Comunicare prin gesturi

Deși am venit să învățăm dans, am socializat destul de mult. Bineînțeles, cu brațele. Ai încercat vreodată să îi povestești unui prieten despre ziua ta doar gesticulând? Cu siguranță dansatorii pot face asta cu mai multă ușurință decât cineva care nu e obșnuit cu mișcarea.

Nu au lipsit nici momentele de predare a tehnicii brațelor sau exercițiile de coordonare, care ne-au dat puțină bătaie de cap. Nu e ușor să combini mișcări diferite de brațe, cu diferiți pași, poliritmic, pe o piesă de electro (tempo-ul e mult mai rapid decât la o piesă hip-hop, de exemplu). Ne-am bucurat totuși că am primit informație și un exercițiu pe care să îl luăm acasă, să îl repetăm de muuuulte ori și să venim apoi la sală să le arătăm colegilor că ne-a ieșit.

Tehnică și coordonare

Spre finalul workshopului, Oxi ne-a arătat puțin (mai mult) din dansul lui printr-un demo. Pentru că suntem mai familiarizați cu stilul Hip Hop decât cu Electro, ni s-a parut interesant să vedem cum se poate integra tehnica brațelor din Electro în dansul Hip Hop. În video-ul atașat puteți vedea cum a fuzionat Oxi în dansul lui cele două stiluri.

Dacă doriți sa vedeți mai mult din activitatea lui Oxi, îl găsiți pe Facebook și Instagram:

Tehnica brațelor în Hip Hop

Și pentru că ne-a placut tare mult și mai vrem, săptămâna viitoare, pe 28 mai, vom avea din nou workshop, de data aceasta cu Bogdan Zamfir din București, aka Bobo, care va ține un curs de dans în colaborare cu instructorul nostru Alex Nuț. Abia așteptăm să dansăm cu doi dintre cei mai buni dansatori de Hip Hop din țară. Ne vedem in sală! 😀

Articol realizat de Maria Lungu

Articolul precedentEste Street Dance-ul un stil de dans?
Articolul următorHip Hop Workshop cu Bobo și Alex