Workshopul de Hip Hop din 28.05 cu Bogdan Zamfir și Alex Nuț a fost ocazia perfectă să învațăm, să ne amintim chestii, să ne antrenăm și să ne întâlnim să dansăm împreună cu doi dintre cei mai buni dansatori de Hip Hop din țară.

După încălzire, Bogdan, invitatul nostru din București, a tinut un scurt workout, amintindu-ne cât de important este să lucrăm la forță, mobilitate si cardio dacă suntem dansatori. A urmat un exercițiu de follow along care ne-a testat cunoștințele în ceea ce privește pașii de bază, groovuri, timing, dar și cât de repede prindem o mișcare sau un pas. Și a fost fun 🙂

Deși am dansat mult, nu am dansat tot timpul. Informația este importantă, ca să avem un scop: De ce facem un anumit exercițiu? Cum ne antrenăm o anumită deprindere în dans? Ce ne face dansul mai interesant? Cât timp ne-am mai odihnit, instructorii ne-au vorbit despre aceste aspecte, să ne ajute să ințelegem de ce este important sa exersăm și în afara cursurilor și cum să facem acest lucru.

Bobo vorbind despre de ce este important să schimbi ritmul în dans

Ca la majoritatea cursurilor de dans, am avut și un combo- adică o combinație de mișcări, care de această dată au fost mișcări de bază de Hip Hop. Am inceput cu coregrafia constând în aceste mișcări dansate câte 8 timpi, apoi câte 4 timpi, apoi câte 2, și în final 1 timp fiecare mișcare. Partea interesantă, dar și care n-a provocat a fost păstrarea groovului pe fiecare pas, și mai ales tranzițiile rapide între pașii diferiți. În videoul de mai jos, Alex explică scopul exercițiului și pe ce este important să ne concentrăm atunci când îl facem.

Ca să ducem exercițiul și mai departe, ultima dată am dansat cea mai grea variantă a coregrafiei jos. Știam că va veni momentul când vom pune în aplicare forța pe care am dobândit-o prin workout….

Nu au lipsit, bineînțeles, nici exercițiile de coordonare și poliritm, care au fost un challenge ca de obicei. Însă finalul a fost despre emoții. Cum dansul nostru pornește de la ele, cum ne schimbă modul de mișcare și cum performance-ul nostru devine mai interesant prin exprimarea lor. Am experimentat bucurie, curiozitate, furie, tristețe, dansând pe piese care ne-au ajutat sa intrăm în starea respectivă.

Its a partyyyy!

Oricât ai exersa și oricât ai lua cursuri în mod constant, un workshop cu un invitat din afara orașului îți dă mereu un boost de energie, inspirație si motivație să continui, și mai mult, informație nouă sau mai puțin familiară pe care să te concentrezi în antrenamente.

Mulțumim Alex și Bobo pentru informația împărtășită și participanților pentru curiozitate și ambiție!

Dacă vrei să te antrenezi cu Bobo sau Alex sau să le urmărești munca, îi găsești pe social media la:

Bobo:

Alex:

Good job everybody and see you at the next workshop <3

Articolul precedentDance workshop cu Nanu Eduard aka Oxi
Articolul următorCurs nou la Street Groove Studio – Yoga for Back Pain