Mai ales în contextul pandemiei, al sedentarismului și al lucratului la birou, multă lume se plânge de dureri de spate. Poate fi vorba de prea puțină mișcare, de executarea greșită a unor exerciții fizice, sau chiar de dezechilibre musculare – în general unele grupe musculare sunt prea tensionate, în timp ce mușchii antagoniști (opuși) sunt insuficient lucrați.

Acestea pot produce posturi greșite ale corpului și disconfort sau durere în diferite zone ale spatelui.

Ca antrenor personal și instructor de dans, văd asta mult la clienții mei, la dansatori, dar și la prieteni. Cum se întâmplă cu majoritatea lucrurilor care ne deranjează, nu adresăm problema decât când devine foarte deranjantă și ne afectează activitatea zilnică. Totuși, partea bună este că tehnicile de Yoga pot fi folosite pentru multe probleme ce țin de postură, mușchi, dar și articulații, iar rezultatele sunt vizibile aproape imediat, așa cum susține instructoarea noastră de Yoga, Ana Suărășan, care a simțit beneficiile exercițiilor de Yoga pe pielea ei.

Așadar, noul curs de Yoga (for back pain) a venit ca răspuns la o nevoie din populația generală, și a debutat cu un Open Class (curs cu intrare gratuită). Prin acesta, am vrut ca oamenii să nu ne creadă pe cuvânt că pot obține o soluție la problema lor prin aceste clase, ci să le și testeze. Iar răspunsul la această propunere de clasă a venit rapid: am avut atâtea înscrieri încât a trebuit să organizăm două astfel de cursuri pentru ca toate persoanele interesate să poată participa.

La ce vă puteți aștepta de la cursul Anei? La tot ce s-a intamplat și la Open Class: muzică relaxantă, aromaterapie, exerciții de stretching, dar și tonifiere de spate, abdomen, fesieri pentru a corecta eventualele dezechilibre musculare menționate mai sus. Din feedbackul participanților, am zice să nu vă așteptați doar la o experiență relaxantă, pentru că Ana își va folosi cunoștințele de instructor de fitness și aerobic pentru a-ți lucra bine mușchii prin exerciții low impact, cu greutatea corpului, adaptând variațiile lor astfel încât să beneficiezi la maxim de experiență, indiferent de nivelul tău de fitness.

Această clasă este pentru tine dacă ai dureri de spate, dorești să îți îmbunătățești postura, vrei să fii mai flexibil, vrei să iți tonifiezi mușchii abdomenului și spatelui si urmărești să obții rezultate vizibile și rapide în acest sens. Yoga este mai mult decât un sport, e un stil de viață, cu implicații atât fizice, cât și mentale sau spirituale.

Fie că îți dorești un stil de viață mai sănătos, eliberarea de dureri, un corp mai fit, relaxare, deconectare și bucuria unui timp dedicat ție, Ana te va ajuta să te regăsești în clasele sale, personalizând fiecare antrenament în funcție de preferințele și nevoile participanților. O clasă pentru toată lumea, pentru corp, minte și suflet.

Ne vedem la sala!

Articolul precedentHip Hop Workshop cu Bobo și Alex
Articolul următorHip Hop workshop cu Swagger