Ca dansatori și instructori, evoluția ne preocupă constant ca să ne simțim bine când dansăm, să avem rezultate și să putem împărtăși la cursuri cea mai bună variantă a noastră. Periodic dăm un refresh informației pe care o știm, acumulăm experiențe noi, ne antrenăm și creăm contexte de învățare, socializare și having fun alături de oameni care au aceleași valori în dans ca și noi. Așadar, ne bucurăm să putem oferi experiențe de invățare elevilor noștri, dar și comunității de dans din Cluj sau împrejurimi alături de dansatori de top din țară, crescând și noi împreună cu ei.

De această dată l-am avut ca invitat pe Swagger, Hip Hop dancer & teacher. Știi că ai de învățat de la un instructor de dans atunci cand el învață de la nume mari din domeniul dansului, de la fondatorii stilului pe care îl predă și când face acest lucru în interiorul culturii respective (New York, New York :D), pentru că atunci știm că este vorba de autenticitate și informație de la sursă.

Workshopul a fost adaptat pentru a fi de folos dansatorilor indiferent de nivelul lor la dans. Swagger a început cu predarea unor pași mai simpli, într-un ritm lent și apoi mai alert, astfel încât ne-am pregătit corpul pentru dans, ne-am familiarizat cu muzica și cu ritmul, dar și cu spațiul în care dansăm.

Pașii de bază sunt peste tot, așa că nu puteau să lipsească nici de această dată. Am văzut cum putem lua un pas și cum el se poate transforma în interiorul mai multor stiluri de dans prin adăugarea unor grooveuri specifice.

La exercițiul de follow along lucrurile deja s-au complicat. Am fost uneori induși în eroare de varietatea mișcărilor folosite de Swagger si de patternurile de ritm complexe, ne-am bucurat când ne-au iesit combinațiile și am râs de noi cand nu am reușit foarte bine să ținem pasul, dar nu ne-am lăsat. Și ca la orice lucru care ne provoacă, am încercat să găsim ce avem de invățat din această experiență: cu cât ești mai familiar cu pașii si cu variațiile lor, dar și cu ritmul muzicii, cu atât îți este mai ușor să replici rapid o combinație scurtă de mișcări.

Bine de știut pentru data viitoare 😀

După „încălzire”, Swagger ne-a predat un început bun de enciclopedie de pași de bază. I-am luat pe rând, cu tot cu denumiri, și i-am repetat separat. Odată ce am avut esența fiecărui pas în parte, integrarea lor în coregrafie a fost mai ușoară și cu sens. Ca un exercițiu bun de direcții și dansat împreună, la final am făcut coregrafia intr-un cerc, față în față.

Finalul Workshopului cu Swagger a fost despre freestyle și dansat împreună în cerc. Un curs bun se termină și cu sugestii despre cum poți deveni mai bun și cum să te antrenezi singur ca sa progresezi. Aici Swagger ne-a sugerat să repetăm pașii de bază, să îi înțelegem, iar apoi să îi variem ca să îi putem introduce într-un mod autentic dar și original în freestyle sau în coregrafie.

Dacă vrei să urmărești activitatea lui Swagger de instructor și performer, îl găsești pe social media la:

Mulțumim tuturor participanților pentru prezență și interes și lui Swagger pentru că a acceptat invitația noastră! See you soon!

Articolul precedentCurs nou la Street Groove Studio – Yoga for Back Pain
Articolul următorTabăra de dans Street Groove Studio x FeelGroove Dance Studio 2021