Vara este despre vacanță și relaxare, așa că cel mai bun mod de a celebra pasiunea pentru dans este în tabără, alături de prieteni și oameni noi, care îți vor deveni prieteni sau măcar parteneri de dans.

Membrii Street Groove Studio s-au echipat așadar (în mare parte cu multă energie de care au avut nevoie din belșug) și au pornit împreună cu instructorii lor spre Vadu Crișului. Acolo ne așteptau deja prietenii noștri de la FeelGroove DanceStudio din Baia Mare, care, un pic mai matinali decât noi, au avut timp să testeze primii locul de joacă din curtea pensiunii. Pe unii din ei îi cunoșteam deja de la excursia de anul trecut la sala FeelGroove, unde au avut parte de workshopuri, battle-uri și socializare în jurul unui număr impresionant de cutii de pizza 😀

Au urmat 3 zile în care dansul a fost la locul lui, că doar el ne-a adus împreună. Copiii au avut workshopuri cu instructorii de la studio, dar și cu invitatul nostru din Baia Mare, Eugen, care a predat Hip Hop. La workshopul lui în special au avut parte de o mică ieșire din zona de confort, despre care au înțeles că este normală și benefică având în vedere că pentru unii dansatori Street Groove era prima dată când participau la un curs al lui.

Ce ne-a plăcut în mod deosebit la cursul lui Eugen de Hip Hop au fost exercițiile de direcții si micile schimbări de formații, astfel încât dansatorii au luat contact cu ideea de show de dans. Mai mult decât atât, discursul motivațional de la sfârșit a venit exact când trebuia, atunci când oboseala și-a spus cuvântul și am avut nevoie de un pic mai multă inspirație și energie.

La cursul de House, Alex a adaptat nivelul pentru orice dansator, astfel încât prima parte a fost accesibilă tuturor și fun de dansat. Cea de-a doua parte a fost dedicată însă dansatorilor mai experimentați care își doresc mereu un pic mai mult. Schimbările de direcție si de ritm, cât și combinarea pasilor cu diferite grooveuri au fost un adevărat challenge din care am avut mult de învățat.

Workshopul de coregrafie ținut de Maria a fost de asemenea structurat pe nivele, iar la final am dansat in grupuri și ne-am susținut reciproc intr-o atmosferă plină de energie.

Însă dacă îi întrebăm pe copii, vor spune că cele mai frumoase momente au fost activitățile extra. Ele includ piscina, jacuzzi, locul de joacă cu trambulină, leagăne, coș cu minge de baschet, și bineînțeles activitățile organizate în grup. Acestea au fost jocuri de cunoaștere unde învățăm unul despre celălalt, dar și unele mai dinamice, care presupun rezistență fizică, coordonare, deprinderi de comunicare: mimat, vorbit sau chiar strategie de echipă.

Pe lângă dans, la Street Groove Studio îi învățăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos. Mai ales în ultimii ani știm că parte din acesta este timpul petrecut în natură și cu oamenii dragi. Noi am profitat de peisajele frumoase ale zonei și am vizitat Peștera Unguru Mare, unde am avut parte de un tur ghidat, am făcur poze pe malul apei, ne-am răcorit în interiorul peșterii și am cumpărat suveniruri.

Ne bucurăm să avem aproape oameni pasionați de dans, prietenoși și ambițioși, care se implică în comunitatea lor și sunt mereu gata să învețe, mai serios sau prin joc, fiind cu fiecare eveniment la care participă cu un pas mai aproape de scopurile și visele lor. Noi abia așteptăm tabăra următoare. Voi? <3

Articolul precedentHip Hop workshop cu Swagger
Articolul următorHip Hop direct din New York la Cluj